​ALAN DIŞI SEÇMELİ DERSLER HAKKINDA

27 Eylül 2024 Cuma

B.A.İ.B.Ü. alan dışı seçmeli ders yönergesinin 7. maddesi “Öğrenciler bir eğitim öğretim döneminde sadece bir Alan Dışı Seçmeli Derse kayıt yaptırabilir. Öğrenciler eğitim süresi boyunca en fazla iki adet alan dışı seçmeli ders alabilir.” çerçevesinde dönemde en fazla bir adet alan dışı seçmeli ders alabilmektedir. Bu nedenle bu dönem için bölümüzde açılan “Maliye Teorisi, Vergi Hukuku, Sosyal Politika, E-Devlet Uygulamaları, Genel Muhasebe, Türkiye’nin Siyasallaşmış Sosyal Sorunları, Doğu Toplumlarında Yönetim Düşüncesi, Kamu Bütçesi ve İş Hukuku” dersi dışında size sunulan alan dışı seçmeli ders kataloğundan sadece bir ders seçebilirsiniz. Birden fazla alan dışı dersin seçilmesi durumunda derslerden yalnızca biri kabul edileceğinden mezuniyet durumunda değişikliklere neden olabilir. Ders seçiminde öğrencilerimiizin bu hususa dikkat etmesi ve değişiklik yapılması gerekiyorsa danışmanıyla iletişime geçmesi önemle duyurulur.

Bölüm Başkanı
Prof. Dr. Koray TÜTÜNCÜ